Гърция удължи до края на май задължителната карантина за идващи от чужбина

Задължителната 14-дневна карантина за пристигащите с международни полети, която бе наложена в Гърция за първи път на 16 март, беше удължена вчера до края на май, съобщи АНА-МПА, позовавайки се на Службата за гражданска авиация.

Изключение от това правило са пътниците от транзитните полети, екипажите на самолетите, пътниците от държавните, медицински или хуманитарни полети, персоналът на военните и товарните полети, както и полетите на европейската граничната агенция Фронтекс, предава БТА.

14-дневната карантина се отнася както за посетителите на страната, така и за завръщащи се от чужбина гръцки граждани.

Всички чуждестранни пътници също така трябва да преминат през тестване за COVID-19 при пристигането си. Ако тестът е положителен, на чуждестранните граждани им се отказва влизане в Гърция.

Също така всички полети от чужбина трябва да кацат на международното летище в Атина, където се извършват тези проверки.

Пирин Прес

Next Post

В четвъртък валежите ще обхванат цялата страна

чт май 21 , 2020
В четвъртък валежите ще обхванат цялата страна, в югоизточната половина ще има условия за гръмотевична дейност и градушки. След обяд от северозапад валежите ще започнат да спират. Ще духа слаб, в югоизточните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Над планините ще се развива […]