Гърция ще отвори 7 ГКПП с балканските страни, от сряда отваря пристанищата

Гърция ще отвори 7 от 14-те си гранични пункта по северната граница в сряда, с което продължава процеса на откриване за чуждестранни туристи, пише Kathimerini.

Властите имат желание да отворят отново доходните магистрали, които водят хиляди балкански туристи най-вече в северните части на страната.

Входните точки са Евзонес, Какавия, Кристалопиги, Промахон, Нимфеа, Кастанис и Кипи, заяви говорителят на правителството Стелиос Пецас на брифинг в понеделник.

Пецас заяви, че на 1 юли Гърция ще предприеме „последната стъпка“ за връщане към „новата нормалност“, тъй като всички летища скоро ще са отворени за международни полети. Сряда е денят, в който яхти и други кораби от чужбина ще могат да акостират в гръцките пристанища.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Дърво порасна върху бетонната козирка на култовия някога хотел „Ален мак“

вт юни 30 , 2020
Дърво поникна върху козирката на елегантния в далечното минало благоевградски хотел „Ален мак“. Корените му допълнително рушат нацепения бетон на архитектурния елемент, който минава под ресторанта на сградата и върху който преди много години абитуриентите излизаха, за да се изфукат с тоалетите си пред благоевградчани, пише в. „Струма“. Грозната гледка […]