Гърция ще плаща част от наема на близо 260 хиляди семейства в страната през тази година

Гърция ще осигурява между 70 и 210 евро месечно на домакинства в страната, които не могат да покрият наема си на жилище. За 2019 година Атина ще подпомогне близо 260 хиляди семейства, а общият бюджет за субсидиите за тези 12 месеца е 304 милиона евро, съобщава Money.bg.

От местното издание Kathimerini припомнят, че първоначално обявеният бюджет е бил двойно по-голям или 600 милиона евро.“Първоначалният бюджет бе намален наполовина, първоначално за да се избегнат съкращенията на пенсиите и сега, за да бъдат осигурени повече пари за защита на домакинствата, които не могат да покриват ипотеките си“, посочват от медията.Преди дни стана ясно, че Атина планира да вложи до 1 милиард евро в банките в страната през следващите 5 години с цел да субсидира част от ипотечните кредити на граждани.Онлайн платформата, на която гръцките семейства ще могат да кандидатстват за субсидия за наема на жилище ще бъде активна от следващата седмица. Очакванията са от нея да могат да се възползват близо 260 хиляди домакинства от около 1,103 милиона такива, живеещи под наем.Според плановете изплащането на първите субсидии трябва да започне през април месец.

Пирин Прес

Next Post

Очаква ли ни увеличение на цените на горива?

сб февр. 23 , 2019
Съмнително еднакви цени на горивата в няколко големи вериги констатираха наблюдатели тази седмица. След ръста на цените, след протестите, след посоката надолу след това, сега се твърди, че в пет големи вериги най-масовите горива са с еднакви цени. Междувременно се оказа, че има и поскъпване – с около 9 стотинки за месец. […]