Гърция ще поеме разходите по настаняването на всеки турист, който даде позитивни проби за COVID-19

Гърция ще поеме разходите по настаняването на всеки турист, който даде позитивни проби за COVID-19 по време на престоя си в страната. Това заяви говорителят на правителството в Атина Стелиос Пецас пред журналисти, пише Kathimerini.

„Правили сме го преди и ще продължим да го правим“, каза говорителят по време на брифинг. „Очакваме много по-малко случаи (на коронавируса), надяваме се да няма никакви“, допълни той и отбеляза, че гръцкото правителство очаква епидемиологичната обстановка в Европа, откъдето идват повечето туристи, да се подобри съществено в близките дни. „Нашата цел е да осигурим максимална безопасност за жителите и посетителите“.

Все още не е ясно дали правителството ще плаща и за лекарствата и храната на заразените туристи. Подобен план беше обявен и от Кипър по-рано. Очаква се Гърция да отвори границите си за международни полети от 29 страни, включително от България, на 15 юни като така туристите ще могат да влязат на територията на страната без да има нужда от тест за COVID-19 или принудителна карантина.

Ниският брой на смъртните случаи в Гърция – 179 починали – се дължи на добрите мерки за безопасност, които властите са взели навреме, заявиха от Министерството на здравеопазването. По-рано в Гърция бяха отворени началните училища, хотелите, откритите кина и басейните.

Пирин Прес

Next Post

Борисов дойде спешно: Утре отпускаме 600 000 лева на Рилския манастир

вт юни 2 , 2020
Не знаех за проблемите на Рилския манастир. Сутринта разбрах и ето, до обяд съм тук. Утре на заседание на властта ще отпуснем 6000 000 лева на Рилския манастир. както и на другите – Троянския и Бачковския, и за строеж на нова църква в Пловдив“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който […]