Дадоха 2 месеца срок за оздравяване на болницата в Гоце Делчев

Общинската болница в Гоце Делчев е приключила финансовата 2017 г. със загуба от 293 612 лв. Това бе отбелязано в отчета на дейността на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, който бе представен от управителя д-р Мария Радойкова на заседание на ОбС.

В приходната част на доклада на д-р Радойкова бе посочено, че са постъпили 4 140 587 лв. Приходите, като видове се разпределят както следва: Приходи по договор с РЗОК Благоевград, в които са включени приходите от клинични пътеки, клинични процедури и макро-диагностична дейност са в размер на 3 646 746 лв. Второ перо на приходите са от финансиране в размер на 269 300 лв. в т.ч. са включени приходи от общината в размер на 73 941 лв. и от Министерството на здравеопазването 173 793 лв. Нетните приходи от продажба на услуги са в размер на 216 393 лв. в т.ч. потребителски такси, наеми и медико-диагностичната дейност.

Разходите на болницата в Гоце Делчев за 2017 г. са в размер на 4 465 081 лв. и се разпределят като видове на разходи за материали, за външни услуги и за амортизации. Разходите за възнаграждения са 2 385 972 лв. Нивата на работна заплата през текущата година се запазват както през 2017 г.
В отчета за приключването на финансовата 2017 г. със загуба от 293 612 лв. от дейността на гоцеделчевската болница, председателят на ОбС Ангел Гераксиев заподозря умишлен фалит на общинските болници от страна на държавата. „Всяка година получаваме намаление на лимитите.

Не мога да разбера, когато на макро ниво се говори, че се увеличават парите за здравеопазването, а в същото време в общинските болниците те не достигат?! Това означава, че средствата се пренасочват главно към големите областни болници за сметка на общинските. Държавата неглижира проблема с общинското здравеопазване“, каза Гераксиев.
Даден бе срок на болничната управа и на медицински център 1 до края на юли да подготвят оздравителни програми, които да се вкарат в комисията по здравеопазване, респективно в Общинския съвет, за да бъдат подложени на обсъждане. АГЕНЦИЯ.БГ

Пирин Прес

Next Post

Вълнуващо начало на първия Jumaya Stage Festival в Благоевград

сб юни 2 , 2018
Вълнуващо начало и „Приказка” откриха първия Jumaya Stage Festival в Благоевград. Настроение, с много музика и силна подкрепа от публиката предизвикаха групите NU/ANCE  и P.I.F, както и бъдещите надежди на рок музиката- The Littles“ и „Rockids“. Над пространството, между НАП и площад „Македония“, прозвучаха обичани хитове. С групите пя и […]