Данъчната кампания за 2020 г. ще започне на 10 януари поради промени в законодателството

Декларациите за доходите на физическите лица и тези за облагане с корпоративни данъци могат да бъдат подадени най-рано на тази дата – както по електронен път, така и на място в офисите на НАП.

Срокът за ползване на 5% отстъпка за деклариране и плащане през 2020 година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите 30 април, напомнят от приходната администрация.

През март 2020 г. ще е достъпна и предварително попълнена декларация за доходите на гражданите, които имат персонален код на НАП или електронен подпис. Годишното приключване на данъчно осигурителните сметки на фирми и граждани ще бъде извършено от НАП от 1 до 9 януари, като плащания чрез електронната система за разплащане без такси (т.нар.виртуален POS) ще се приемат до 9:00 часа на 31 декември.

Офисите на НАП ще приемат плащания с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали до 13:00 часа на 31 декември. Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700/ 18-700 или на сайта на Агенцията на www.nap.bg.

Пирин Прес

Next Post

Посрещнаха Борисов с гайди и сурвачки в Бургаско

вт дек. 31 , 2019
Премиерска инспекция на голям инфраструктурен обект. В последния работен ден на 2019 г. Бойко Борисов провери работата на пътя от магистрала „Тракия“ към Поморие и „Слънчев бряг“. Местните жители го посрещнаха с гайди и сурвачки за внуците му, пише Нова тв. „5-километровият обход на Поморие трябва да е готов за […]