Данъчни излизат на протест

Данъчни служители ще протестират заради съкращаването на 300 инспектори от звено „Оперативен контрол“, съобщи за „Хоризонт“ представителят на една от синдикалните организации в приходната агенция Николай Наков. 

През март срещу 11 данъчни от столичната дирекция бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група. Наков обаче е категоричен, че все още вината им не е доказана и няма решение на съда:

„Обвиняемият се счита за невинен до установяване на обратното. Те даже не са обвиняеми още. И на база само на тези разсъждения имат решение да закрият всички отдели в страната“.

„Един ден преди да излезе това обръщение на изпълнителният директор е обявен външен конкурс за 220 места във „Фискален контрол“ и това е проблемът – никой не е уведомил синдикатите“, добави Наков.

Протестът започва в 17:30 часа пред столичната дирекция на ул. „Аксаков“ и ще завърши пред централата на НАП на бул. „Дондуков“.

 

 

PIK

Пирин Прес

Next Post

Kоварен грип ни връхлита за Великден

пн апр. 16 , 2018
 Kоварен грип ни връхлита преди Великден и ни изкарва извън строя. Вирусът поваля за броени часове и протича с типичните симптоми – пълна отпадналост и силни болки в мускулите. Първият признак на новия грип е силно гадене, което само за няколко часа преминава в обилно повръщане, което може да продължи […]