„ДА БЪДЕМ РАЗУМНИ И ОТГОВОРНИ В СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА”

След приемането на План за защита от бедствия на община Банско днес, кметът Иван Кадев уточни, че този план е унифициран, изготвен от съответните институции, за да се действа координирано на различни нива в държавата и в общината.

В момента ситуацията с коронавируса в световен план обаче налага предприемане на адекватни действия, без да изпадаме в паника, но и без да неглижираме проблема, подчерта Кадев.

В Областната администрация Благоевград е създаден Оперативен кризисен щаб, ние също имаме готовност да реагираме и да направим необходимата организация. В повишена готовност сме, защото в Банско пристигат туристи от целия свят, в това число от страни, в които има регистрирани случаи на зараза

Целият свят е под заплахата на новия коронавирус и всички имаме основание за притеснение. Засега страхът от неизвестното е в пъти по-голям от реалните поражения, но ние трябва да се отнасяме отговорно и да не подценяваме опасността.

Спазването на правилата за опазване от подобни зарази – избягване на ръкуване, често миене на ръцете със сапун, дезинфекция, избягване на струпване на хора в затворени помещения и контакти с видимо болни хора, са мерки за минимизиране на заплахата.

Приканваме всички наши съграждани да подходят с разум и търпение към преодоляване на предстоящите тревожни седмици, като спазват инструкциите на компетентните държавни, общински и медицински органи за предотвратяване на заразяване или за поставяне на възможните преносители под карантина.

В непрестанна връзка сме с областния кризисен щаб и имаме готовност да окажем съдействие на властите и всякаква помощ на населението при необходимост, съобщи кметът на Банско.

Пирин Прес

Next Post

Честване Деня на самодееца – „Песни с вечността сродени” – концерт-спeктакъл

пт февр. 28 , 2020
Честване Деня на самодееца – „Песни с вечността сродени” – концерт-спeктакъл На 28 февруари мъжката фолклорна група „Банскалии” ще изнесе концерт, на който ще представи новия си албум. В концерта ще участват също танцовите формации „Веселие”, „Пиринско настроение” и „Еуфория” и Дружина „Перински айдути”