Да празнуваме заедно Кирило-Методиевото дело!

Виртуален форум „Голи са без книги всички народи“ за българите в чужбина организирам по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Неслучайно за заглавие на форума избрах мъдрите думи на Константин-Кирил Философ от „Проглас към Евангелието“.

Целта на инициативата е да насърчи деца и младежи до 18-годишна възраст от българските общности зад граница да почетат делото на славянските първоучители св. св. Кирил и Методий.

Всички желаещи могат да се включат с рецитал на стихотворение, с песен, с прочит на любим български автор или на авторски текст, посветени на мисията на Светите братя и техните ученици. Видео записите не трябва да бъдат по-дълги от 3 минути.

Сцена на виртуалния форум в навечерието на 24 май ще бъдат моят канал в ютуб и официалната ми страница във фейсбук.

Записите ще бъдат приемани на 24may.vice@gmail.com до 22 май 2020 г.

Пирин Прес

Next Post

Заседание на Кризисния щаб в Благоевград

ср май 6 , 2020
По издадена заповед на вр.и.д. кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев отпадат част от противоепидемичните мерки, допускат се посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници. Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните – Благоевград д-р […]