Дезинфектират пирамидите в Египет

Властите в Египет са започнали усилена дезинфекция в района около пирамидите в Гиза, докато обектите са затворени за посещение за туристите поради разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Работници с маски и ръкавици започнаха да метат и пръскат алеите около пирамидите, както и центровете за посрещане на посетителите и за продажба на билети.

Но самите гигантски каменни конструкции не бяха третирани.

Всички прочути египетски археологически обекти и музеи – от Египетския музей в Кайро до Долината на царете в Луксор, бяха закрити от понеделник, след като властите предприеха мерки в опит за предотвратяване на разпространението на пандемията.

Пътническите полети също бяха спрени с изключение на онези, предназначени за превозване на последните останали туристи до техните държави. Властите дезинфектират хотели и туристически обекти из цялата страна. В Египет бяха регистрирани над 400 случая на заразени с новия коронавирус, като сред тях 21 бяха с фатален изход.

 

БТА

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Броят на новозаразените с новия коронавирус в Италия бележи спад

чт мар. 26 , 2020
Броят на новозаразените с новия коронавирус в Италия бележи спад за четвърти пореден ден, предаде АНСА. Днес новите случаи на зараза са 3491, докато вчера те бяха 3612, в понеделник – 3780, а в неделя – 3957. Броят на жертвите днес е 683. Това е по-малко от вчера, когато те […]