„Дела трябват, а не думи“ казаха младежите и реновираха детска площадка и трафопост

Футболистът на Септември Симитли – Здравко Карадачки и младежка бригада се включиха в инициатива за пример, като реновираха детска площадка и трафопост в Цветановска махала в Симитли.

 

Доброволно, за седмица време, завърналият се в родния тим от шотландския „Алоа Атлетик“ защитник и група младежи от махалата, изчистиха градинката и боядисаха съоръженията.

Идеята на Здравко Карадачки споделиха: Константина Литарова, Красимир Аврамов, Цветелина Карадакова, Йордан Балиов, Методи Драганчев, Величко Серафимов, Яница Запрянова и Ангел Георгиев.

„Първоначално опитах да боядисам трафопоста в бяло, защото беше изподраскан с грозни графити. Въпреки това, драсканиците прозираха и ми дойде наум да ги покрия с цветна боя. Така вариантът с българското знаме изскочи спонтанно. Радвам се, че се получи добре. Не съм питал конкретно кое как да оцветявам. Кметът Апостол Апостолов отпусна голяма част от нещата, които ми бяха нужни. Младежите от квартала помогнаха много. Освежихме всичко, останаха само пейките, но и тях ще боядисаме, въпрос на време е“, коментира Карадачки.

 

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Футболната легенда на Крупник - Георги Бибишков-Вуцата, чества 60-годишен юбилей

сб май 23 , 2020
Една от футболните легенди на симитлийското село Крупник черпи днес за своята 60-годишнина. Всички в населеното място помнят Георги Бибишков-Вуцата, който през 80-те години на миналия век оставяше сърцето си на терена за победите на местния футболен отбор „Левски”.  Безкомпромисната му игра винаги е била за пример на по-младите футболисти. […]

Pirin Press