Дел Кампо и Киркова спечелиха слалома в Банско

Испанецът Хуан Дел Кампо (№16) и Мария Киркова (“Юлен” – №3) спечелиха слаломите при мъжете и жените от откритото държавно първенство по ски в Банско.

Организатори са БФСки и “Юлен” АД. В надпреварата при мъжете участваха 55 алпийци от 14 държави. Дел Кампо, който е редовен участник в стартовете за Европейската купа спечели с общо време от 1:41,59 мин. Втори на 0,28 сек остана Камен Златков (“Мотен”- №18), който вчера спечели слалома за купа “Пирин”. Трети е Жоаким Саларих (Исп) на 0,51 сек. Алберт Попов (“Мотен” – №13) е четвърти на 0,78 сек от победителя.

Титлата за държавното първенство отива при Камен Златков, който е най-напред от българските скиори, пред Алберт Попов и трети е Калин Златков (“Юлен”). При жените стартираха 12 алпийки от 4 нации, а победата е за Мария Киркова (“Юлен”) с 1:58,84 мин. Втора е София Рали (Гърция) на 2,07 сек, а трета Силвия Маджарска (“Чамкория”) на 9,89 сек.

За държавното титлата и за Киркова, пред Маджарска и Мира Гелова (“Витоша ски”). Утре държавното първенство продължава в Банско с гигантски слалом.

Пирин Прес

Next Post

"Атака" напуска правителството, ако изгонят руски дипломати

чт мар. 29 , 2018
„Атака“ ще напусне правителството, ако от страната ни бъдат изгонени руски дипломати. Това са решили на снощното си късно заседание в ръководството на партията. То се събрало по спешност след изявленията на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заяви по Би Ти Ви, че България трябва да прояви […]