Ден на розовата фланелка в Банско

Всяка последна сряда на месец февруари се отбелязва Световния ден за борба срещу тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка.

Снимка на Банско/Bansko Official.

На този ден децата в много училища по света и у нас се обличат в розово, за да кажат „НЕ на насилието в училище“. За първи път денят се отбелязва в България през 2012 г., а община Банско се включва в инициативата за трети път.
По този повод, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – община Банско организира конкурс във всички училища на територията на община Банско, който стартира през м.януари.
Децата от НУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Банско, СУ „Неофит Рилски” – гр. Банско, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места и ПГЕЕ – гр. Банско участваха с рисунки, стихотворения, есета или колажи на тема „Доброто, което направих днес”. Жури оцени творбите и отличи най-добрите, а Костадин Атанасов – зам.-кмет на община Банско и Председател на комисията връчи лично наградите.

Пирин Прес

Next Post

Hа Тодоров ден в село Бачево

чт февр. 27 , 2020
На 07.03.2020г. (събота) село Бачево, както всяка година, ще ни посрещне с неповторимата си атмосфера – деца, младежи, възрастни…в прекрасни носии. По традиция ездачите ще подредят конете си на мегдана, а младите снахи ще се поклонят на свекървите и ще поднесат питки хляб, омесени във формата на подкови или кон. […]