Дете се натрови с аналгетик в Банско

Нелеп инцидент накара банскалии да настръхнат. 9-годишно момче, пристигнало в града под Тодорка със свои връстници заради традиционния детски футболен турнир Евима Къп, се натрови с аналгетик.

През вчерашния ден детето започнало да повръща и да се оплаква от болки в стомаха. То получило първа помощ и било транспортирано до болницата в Разлог. След извършени изследвания и консултации медиците установили, че малчуганът се е натровил със свръхдоза аналгетици, поради което и бил откаран до МБАЛ – Благоевград.

Според първоначалната информация младият футболист посегнал към аналгина, за да притъпи засилените мускулни болки, които имал вследствие на активните тренировки, съобщава bansko.net, цитирайки struma.bg. Когато не почувствал моментно облекчение обаче, приел и останалите седем таблетки.

Въпреки че първоначалното състоянието на хлапето е било притеснително, в момента животът му е извън опасност. Детето се възстановява и за празниците ще бъде със семейството си.

Пирин Прес

Next Post

Благодатният огън пристигна в София

сб апр. 15 , 2017
Благодатният огън идва през тази година в България за 12-и път, след като за първи път през 2005 година блажено почившият дядо Кирил за първи път го донесе у нас Малкият правителствен самолет – фалконът, на борда на който се намира Благодатният огън, кацна на летище София. За всички българи […]