Детски футболни формации взеха участие в турнир „75 години Гунди“

Шест детски футболни формации взеха участие в турнир „75 години Гунди“. На стадиона в село Самуилово излязоха детските отбори на ПФК „Левски“, ОФК „Беласица“ Петрич, ДФК „Мечетата“, ФК „Калабак“ Самуилово, ФК „Беласица“ Струмица, Академия „Пандев“ Струмица.

Турнирът в памет на легендарния Георги Аспарухов беше открит от кметовете на Петрич и Струмица – Димитър Бръчков и Костадин Яневски. В приветствените си думи кметът Димитър Бръчков отбеляза, че организирането на спортни мероприятия в подобен формат, допринася за пълноценното развитие и възпитание на подрастващите, а ветераните в спорта са примерът за младите.

След оспорван финал първото място защити детската формация на Академия „Пандев“ Струмица, която игра на финала срещу отбора на ОФК „Беласица“ Петрич. В редовното време срещата завърши при равен резултат 2:2, но при изпълнението на дузпи, Академия „Пандев“ реализира повече точни попадения. Така петричани останаха втори в класирането. На трето място се подреди отборът на „Левски“ София. С индивидуални награди бяха отличени: за най-добър халф Андрей Тимов от отбора на Академия „Пандев“ Струмица; за най-добър вратар Александър Трайков от Академия „Пандев“; голмайстор на турнира стана Самуел Велчев от отбора на „Левски“ София; най-добър футболист Любомир Каракашев от отбора на ОФК „Беласица“ Петрич.

Турнирът „75 години Гунди“ ще се запомни още с играните две демонстративни срещи от футболисти ветерани на ПФК „Левски“ и ФК „Калабак“ Самуилово, както и между мъжкия тим на ФК „Калабак“ и отбор на Националния клуб на привържениците на ПФК „Левски“.

Пирин Прес

Next Post

Картина за единствената битка за Освобождението на Неврокоп и региона

нд окт. 14 , 2018
Картината на художника Александър Стаменов изобразяваща битка за Освобождението на Неврокоп днес се намира във Военно-историческия музей. Той е роден на 18 февруари  1905г. в Кукуш. Завършва Държавната художествена академия през 1926 г. в класа на проф. Никола Маринов. Картината е озаглавена „Подвигът на майор Топалов от 9-ти пехотен полк […]