Деца създадоха еко градина в двора на ДГ №6 „Щастливо детство“

Децата от подготвителните групи на ДГ №6 „Щастливо детство“ се включиха в дейностите по реализирането на  проект „Обичам природата и аз участвам- 2018 година“ на Министерството на околната среда .  Те бяха подкрепени и от своите родители.

В дейността на проекта екипът изработи прекрасни пана и колажи от природни материали.  Всички творби са подредени в изложба във фоайето на ДГ „Щастливо детство“.

Децата засадиха и цветя и дървета в двора на детската градина, като с помощта на техните родители създадоха  еко градина с разнообразни планински видове, които малчуганите изучават в заниманията си по природен свят.

Финал на проектните дейности постави тържество, организирано от преподавателите на учебното заведение. В празничната програма, се включиха възпитаниците от подготвителните групи на ДГ №6, които разказаха как трябва да пазим нашите красиви гори и паркове от замърсяване и пожари и РИМ- Благоевград, които  представиха презентации по екология.

 

Пирин Прес

Next Post

Детско полицейско управление ще работи в Гоце Делчев

чт ное. 8 , 2018
Учениците от третите класове на Второ основно училище „Гоце Делчев“ през тази учебна година работят по реализирането на проект „Детско полицейско управление“. Програмата е съвместен проект с РПУ-Гоце Делчев. Всяка седмица третокласниците заедно с инспектори от полицията беседват по предварително заложени теми по безопасност на движение по пътищата; обсъждат вредата […]