Директорът на Историческия музей Христина Манова получава награда от Министерство на културата Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, и грамота

Директорът на Историческия музей Христина Манова получава награда от Министерство на културата за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност –

Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, и грамота!
награда

Това е истинско признание за един изключителен професионалист, отдал се на развитие на духовността, музейното дело и културата на Разлог!!!

Отличието Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, и грамота е достоен приз и за подкрепата, която община Разлог и кметът инж. Красимир Герчев оказват на Исторически музей -гр. Разлог и водената политика на развитие на култура и духовност.

Като истински духовен човек, инж. Герчев инвестира вяра, и усилия и подкрепа за развитието на духовния живот на Разлог, на музея, като средище на българщина, и духовност от най-висша проява!

Директорът Христина Манова с много посветеност и отдаденост в работата си издигна музея в Разлог в културна институция, средище на история, дух и родова памет. С много креативност тя отвори буквално вратите на музея за деца и възрастни, и гости от България и десетки страни от света. 

С подкрепата на община Разлог г-жа Манова успешно реализира множество проекти, които превърнаха музея в сцена на исторически възстановки, и събития посветени на местния колорит, уменията на хората, представяне на обредни облела, носии и др. и дом на богатото историческо, културно и духовно минало на Разлог.

Почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“ (в различните му категории) традиционно се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.
приз

 

PIRININFO.COM

Пирин Прес

Next Post

Българската природа с 3 нови защитени територии

сб май 23 , 2020
През месец май са обнародвани три заповеди на министъра на околната среда и водите за обявяване на защитени територии – две защитени местности и една природна забележителност. Със Заповед № РД – 208 от 05.03.2020 г. на министъра на околната среда и водите е обявена защитена местност „Средно поречие на […]