Директорът на НУ „Яне Сандански“ бе удостоен с Почетното отличие „Неофит Рилски”

Директорът на НУ „Яне Сандански“ бе удостоен с Почетното отличие „Неофит Рилски” за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на училищното образование.

Почетно отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в
образователната система на Република България.
Учредено през 1996 г., по традиция се връчва в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Снимка на Община Разлог/ Municipality of Razlog.

Много са постиженията на директора през годините. Той работи в сферата на образованието от 38 години, като 23 години е директор на НУ „Яне Сандански“ гр. Разлог. Преди 5 години той е сред 30-те директори от български училища, включени в програмата „Академия за училищни лидери“. Д-р Георги Тренчев получава почетното отличие за втори път. То му е присъждано и преди около 15 години.

Поздрав за отличието на директора на НУ „Яне Сандански“ отправи кметът на Община Разлог – инж. Красимир Герчев.
„Гордея се от факта, че все повече са хората, които работят за по-добро и по качествено образование. А с тази награда Д-р Георги Тренчев доказа,че е избран за достоен пример!“ – коментира градоначалникът.

Пирин Прес

Next Post

Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие антикризисни мерки, целящи облекчаване разходите на бизнеса и жителите на община Банско

чт май 28 , 2020
Съгласно решението, отстъпката от 5% за плащане на таксата за битови отпадъци на физически и юридически лица е в сила до 30 юни 2020 г., а до края на настоящата година, търговците, ползващи общински терени за търговска дейност на открито, ще плащат 50% от дължимата такса. Зам. кмет Сашка Въчкова […]