Днес ветровито, но по-топло

Днес денят започва с минимални температури в повечето райони между 6° и 11°, малко по-високи по Черноморието – между 11° и 13°.

Ще има променлива облачност, по-значителна в Източна България, където ще продължи да превалява, но и там до края на деня валежите ще спрат. Максималните температури ще се повишат, в сравнение с вчера, и ще са между 19° и 24°, по Черноморието – от 17° до 20°. И днес ще остане ветровито, с умерен северозападен вятър.

Ветровито ще остане и в планините с умерен, по билата и върховете – силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива и на отделни места ще превалява дъжд, по високите части – сняг. Максималните температури в курортите ще са между 6° и 13°, а по най-високите върхове – около 1°.

В сряда отново се очаква да вали почти в цялата страна, а границата между сняг и дъжд в планините ще се спусне до около 1200 метра надморска височина. Ще духа силен северозападен вятър, а максималните температури отново ще се понижат. Ще продължи да вали и в четвъртък, но вече на по-малко места и по-слабо, а в петък – само в Източна България. В събота вероятността за валежи е малка. След рязкото понижение в сряда, от четвъртък максималните температури ще се повишават.

Пирин Прес

Next Post

Православната църква чества Света мъченица Ирина

вт май 5 , 2020
Св. Ирина е живяла в апостолските времена на Балканите, в град Магедон, където баща й Ликиний бил областен управител. Родена като езичница от родители езичници, Пенелопа, както било името й преди светото Кръщение, се научила на християнската вяра от своя учител Апелиан. Тя била кръстена от св. апостол Тимотей (ученик […]