Днес  правителството ще обсъди доклада за добив на тикли в землищата на селата Ореше, Крушево ,Долен и Абланица

Днес  правителството ще обсъди предложението на министъра на енергетиката, свързани с добив на скалнооблицовъчни материали в местността “Гнайс” в землищата на селата Ореше, Крушево и Долен и в местността „Дълбок дол“ в землището на с.  Абланица.

И двата доклада са свързани с одобряване на проекти за разширение за проучване, съгласно изискванията на закона за подземните богатства.

Този вид бизнес продължава да е популярен в района на общините Сатовча и Хаджидимово и въпреки протестите на еколозите за унищожаване на природата, такива разрешителни се издават под претекст проучване на находищата, което е заложено в самия закон за подземните богатства. Покрай разрешителните за проучване никнат незаконни кариери.

 

Пирин Прес

Next Post

Задържаха дрогиран шофьор от с.Огняново

ср май 15 , 2019
Бързо производство за извършено престъпление по чл.343Б, ал.3 от НК е образувано срещу Е.П./24г./ от с.Огняново, общ.Гърмен. Около 01:35 часа на 15.05.2019г. в с.Огняново, същият е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотични вещества. При извършена проверка на лицето, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев, е намерена и […]