До 14 градуса в следващите 7 дни

Облачността ще бъде променлива, но предимно средна и висока. Температурите ще бъдат от 5 до 11 градуса.

Довечера облачността ще се увеличи и през нощта ще бъде облачно. Минималните температури ще бъдат от нула до 6 градуса, а дневните от 5 до 10 градуса. Ще бъде облачно, на места в Дунавската равнина ще превали слаб дъжд, а в планините – слаб сняг. В източните райони и планините ще духа слаб вятър от юг и югозапад.

През нощта срещу неделя слаб дъжд ще превали в южните и югоизточни райони, а слаб сняг е възможен в най-крайните северозападни райони. Минималните температури в неделя ще са от минус 1 до 5, а дневните – от 3 на северозапад до 11 в югоизточните райони, припомня „Канал 3“.

В източната част на страната и планините на Южна България ще духа слаб вятър от юг, а в западната половина на Дунавската равнина – от североизток. През деня ще бъде облачно, с превалявания от предимно слаб дъжд.

 

В планините през двата почивни дни времето ще предостави добри условия за ски. Температурите на 1200 метра надморска височина утре ще бъдат около нулата, а в неделя – до 1-2 градуса над нея. В планините на Южна и Източна България ще мъде още малко по-меко. Ще бъде предимно облачно, като слаби превалявания от сняг, в ниските части – от дъжд, са възможни в неделния ден в Западна и Централна Стара планина и Рило-Родопската област. Почти тихо или със слаб вятър от юг.

В понеделник ще бъде почти без валежи, с минимални температури от нула до 4 и дневни от 5 до 10 градуса. Облачността ще бъде променлива, често значителна.

Във вторник за кратко от североизток ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще бъде значителна, но преваляванията ще бъдат слаби и на отделни места – предимно слаб дъжд на юг и съвсем слаб сняг или дъжд на север. Минималните температури ще са от около минус 2 до плюс 3 а дневните от 3 до 8 градуса.

В сряда, според предварителните прогнози, температурите отново чувствително ще се повишат.

Минималните ще са от нула до 4 градуса, а дневните – в широк интервал от 4,5 градуса на северозапад до 13, 14 на изток и северно от планините. Вятърът ще се ориентира от юг и ще се усили до умерен и силен, като северно от планините не са изключени и фьонови ефекти и бурни пориви на вятъра. Все пак до този процес има 5-6 дни и подробностите по тези параметри ще доуточняваме в следващите дни. Следете прогнозите ни.

Според прогнозите на моделите, които подлежат на доуточнение с наближаването на този период – втората половина на следващата седмица, времето в по-голямата част на страната ще бъде доста по-топло от обичайното за януари, с близки до мартенските температури. По-ниски температури са възможни в някои дни в северозападните части на страната./ fakti.bg

Пирин Прес

Next Post

Мръсен въздух в 12 града у нас

сб ян. 19 , 2019
На места концентрацията на фини прахови частици надвишава нормата 2-3 пъти Мръсният въздух ще се задържи и над по-голямата част от странатаи в събота. Сутринта станциите измериха превишени концентрации на фини прахови частици в 12 града у нас. В София стойностите са средно три пъти над допустимото. Такова е замърсяването и в […]