Драматичен театър ,,Никола Вапцаров“- Благоевград с премиерен спектакъл

Драматичен театър ,,Никола Вапцаров“- Благоевград с премиера на спектакъла ,,Тартюф“ от Жан Батист Молиер на 11 март, от 19:00ч.

Сценичен вариант и режисура – Дамян Тенев,  завършил специалността „Актьорско майсторство“ в класа на проф. Красимир Спасов, НАТФИЗ през 2011г., а през 2017 г. завършва режисура.

Дамян Тенев ще представи съвършено нов прочит на класическата пиеса, написана от Молиер – един от най-поставяните автори в света. Театралният спектакъл съчетава в себе си впечатляваща актьорска игра и съвременна визия, на които  благоевградската публика ще има възможността да се наслади на 11 март.

В премиерното заглавие участват двама от доайените на благоевградския театър – Нина Болгар, изпълняваща ролята на Госпожа Пернел, и Андраш Кончалиев, който ще се превъплати в образа на Господин Лоял.

Коварният Тартюф е гост-актьорът Нено Койнарски, познат от малкия екран като Никола в сериала „Връзки”. За ролята на Елмира в спектакъла е поканена актрисата от трупата на Младежки театър „Николай Бинев” – София Ния Кръстева.

В спектакъла участват още Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Мартин Лазаревски, Теодор Куков, Гергана Цакова, Мариана Бонева, част от трупата на театъра, която в последната половин година получи нов облик, благодарение на много млади попълнения.

Билетите за премиерните дати са в продажба на касата на Драматичен театър „Н.Вапцаров“ – Благоевград.

 

 

Пирин Прес

Next Post

Радио Благоевград откри изложбата ,,Жени творци на Благоевград“

пт мар. 6 , 2020
На 5 март, от 18:00ч. , в Арт салонът на Радио Благоевград бе открита изложбата ,,Жени творци на Благоевград“, организирана от Дружество ,,Искрици“, с председател Татяна Лазарова. Изложбата представи 74 творби – класическа живопис, графика, текстил, иконопис и керамика, вплели в себе си усилията и личните откровения на 29 жени […]