Д-р Георги Тренчев: Образованието в България се нуждае от революция!

„Вълнуващ момент за мен. Приемам наградата и като признание за работата на всички,  които работим в училището, на целия ни екип за всичко, което сме постигнали през годините, особено в последните години, през които се стремим да въведем новости в образованието“ –  каза за Радио Благоевград д-р Георги Тренчев, от 23 години директор на началното училище „Яне Сандански“ в град Разлог.

За своята дългогодишна и цялостна високопрофесионална дейност в системата на образованието той бе удостоен с почетното отличие „Неофит Рилски“,  най-високото отличие на Министерството на образованието и науката.

Началното училище „Яне Сандански“ в град Разлог е едно от малкото иновативни училища в страната и в което образованието е средство за развитие на характери. „Смятаме, че това е един от начините по които може да бъде променено образованието, за да се постигат по-добри резултати“, убеден е д-р Тренчев. Защото според него образованието в България е „доста закостеняло и остаряло, не се нуждае от реформа, а направо от революция! То трябва да бъде коренно променено“.

 

bnr.bg

Пирин Прес

Next Post

Еверест по-нисък с четири метра според китайско измерване

сб юни 6 , 2020
Изследователски екип от Китай направи ново измерване на Еверест в сряда, което цели да уточни височината на първенеца на света от 8844,43 метра, установена през 2005 г. от китайците. Така измерен, върхът е с близо четири метра по-нисък от приетата височина от 8848 метра над морското равнище. Изследването стартира в […]