Д-р Шиваров: Правилно е децата да боледуват, водете ги на забавачка

Бих посъветвал родителите да изпращат децата си на детска градина, макар и с риска те да се разболеят. В крайна сметка по-правилно е децата да преболедуват, за да може да се затвърди и саморегулира в бъдеще имунната им система. Такова мнение изказа д-р Велизар Шиваров, началник на Лаборатория по Клинична имунология и специализант по Клинична хематология към УМБАЛ „Софиямед“ в сутрешния блок на БНТ.

Той допълни още, че най-добрата защита от вирусите е интервенцията и особено ползването на противогрипни ваксини.

,,Избягването на широки пространства с много хора и ограничаване на общуването ни с хората също представляват вид предпазни мерки“, посочи Шиваров и отбеляза, че не съществуват неуязвими организми.

,,В Япония препоръчват редовното пиене на зелен чай като рецепта за дълголетие. Според мен човек трябва да има и позитивно отношение към своето здраве и да води един балансиран начин на живот“, завърши д-р Велизар Шиваров.

Пирин Прес

Next Post

Брюксел е категоричен, че няма да има нови преговори за Брекзит

ср ян. 30 , 2019
Британският парламент даде правомощия на министър-председателя Тереза Мей да предоговори споразумението с Европейския съюз, така че да осигури алтернатива на предпазния механизъм за Северна Ирландия. По-рано Камарата на общините отхвърли варианта за Брекзит без споразумение. Брюксел обаче е категоричен, че нови преговори няма да има, съобщава БНТ. Лидерите на 27-те […]