Експерт: Малките деца да не играят с мобилни телефони

Много от ефектите на телефоните все още се изследват

Непрекъснатата употреба на мобилните телефони може да е вредна за бебетата и малките деца, предупреди британски експерт, цитиран от в. „Мирър“ и БТА.

Мобилните телефони създават електроматнитно поле, а то се смята за канцерогенно и предразполагащо към разстройства в развитието. Бебетата и малките деца са особено чувствителни към него, защото тъканите им са различни от тези на възрастните – те имат повече вода. Затова и по-лесно поглъщат радиовълните, обясни д-р Филип Чадуик.

Предупреждението важи „в рамките на границите на безопасността“ и за телефоните, които са близо до тялото на детето.

Много от ефектите на мобилните телефони още се изследват. Резултатите от различните трудове са противоречиви. Тъй като мобилните телефони се използват вече 30 години, според д-р Чадуик, ако имаше реална заплаха от тях за човешкото здраве, тя вече щеше да е проличала.

 

Пирин Прес

Next Post

Близките на детето, което се самоуби в Дупница, разкриха защо го е направило

нд мар. 5 , 2017
12-годишното момиченце, което сложи край на живота си в ромския квартал „Гиздова махала” в Дупница, не се е самоубило от любов или подтикнато от някой друг. По непотвърдена информация девойчето обичало често да си говори само и да се дистанцира от близки и приятели, пише „Монитор”. Възможно е детето да […]