Елизабет II каза: Европейците да могат да останат в страната ни след Брекзит!

Гражданите на Европейския съюз да могат да останат в нашата страна след излизането ни от блока, това е казала британската кралица Елизабет II, предаде Скайнюз.

Държавният глава на западноевропейската монархия днес е произнесла традиционното си тронно слово в парламента. „Новият проектозакон на правителството на Борис Джонсън ще положи основата на честна, съвременна и справедлива система, от която ще могат да се възползват хора от цял свят“, е подчертала тя пред депутатите от Камарата на лордовете (горната камара на парламента в Лондон).

Елизабет II е посочила още, че приоритет на органа на изпълнителната власт е излизането на Великобритания от ЕС (Брекзит) на 31 октомври.

По думите на лидера на Обединеното кралство сред другите основни задачи на Даунинг стрийт 10 са били увеличение на минималното почасово заплащане на труда до ниво от 10,5 паунда, както и радикална реформа в системата за здравно осигуряване.

Кралицата е била съпровождана от сина си – престолонаследника принц Чарлс, а не от съпруга си. Наскоро роденият през 1921 г. принц Филип е обявил, че се оттегля от публичните изяли заради преклонната си възраст.

Пирин Прес

Next Post

Откриха невзривен снаряд в къща в София

пн окт. 14 , 2019
Откриха силно корозирал метален предмет, наподобяващ боеприпас в двора на къща в София на ул. „Григорий Цамблак” в ж.к. „Левски“. По обезвреждането му беше задействан специализиран екип от Сухопътните войски, пише nova.bg. На място военнослужещите установяват, че това е част от силно корозирал 76 мм снаряд. След извършеното разузнаване военнослужещите ще […]