Елизабет II се обърна към британците във връзка с коронавируса

Жителите на Обединеното кралство трябва да демонстрират „специфична за страната“ издръжливост и решителност, заяви британската кралица Елизабет II в специален телевизионен адрес относно коронавируса.

Пълният телевизионен адрес ще бъде показан в неделя, докато медиите публикуваха откъси от речта на 94-годишната Елизабет II, съобщава ТАСС с позоваване на The Sun и BBC.

Съобщава се, че при записите са спазвани всички предпазни мерки за безопасност – в помещението, в което се е провеждал записа, са били само кралицата и операторът в защитен костюм.

Елизабет II изрази надежда, че „в бъдеще всички ще се гордеят с това, как са отговорили на предизвикателството, пред което сме изправени“. Тя се надява, че потомците „ще могат да кажат, че това поколение на британците не е било по-слабо от предходните“.

„Че такива качества на хората като издръжливост, спокойна жизнеутвърждаваща решимост и чувство за другарство все още са характерни за страната, в която живеем“, каза тя.

Елизабет II нарече сегашното време изключително трудно за страната, хората ще се сблъскат с много болка и мъка, много ще се сблъскат с финансови затруднения.

Освен коледни изпълнения, британските монарси рядко правят телевизионни обращения. Преди Елизабет II направи това през 2002 г. след смъртта на кралицата майка, през 1997 г. преди погребението на принцеса Даяна, а също и през 1991 г. по време на войната в Персийския залив. Освен това през 2012 г. тя се обърна към хората по време на честваната 60-годишнина от встъпването на трона.

Министерството на здравеопазването на страната заяви, че във Великобритания общият брой на случаите е нараснал до 41 903 души, 4 313 души са починали, съобщава РИА Новости .

Припомняме, че Великобритания изпревари Китай по брой жертви на коронавирус. Британският принц Чарлз се разболя от коронавируса .

Превод: Поглед.инфо

Пирин Прес

Next Post

Убиха млад мъж в апартамент в Пазарджик

нд апр. 5 , 2020
Млад мъж от град Пазарджик е бил смъртоносно намушкан с нож тази вечер, съобщи „Марица”. Убийството е станало на ул. „Болнична”, в апартамент на 5-тия етаж. Блокът се намира срещу МБАЛ – Пазарджик. Пристигналият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта на 31-годишният мъж. Той е бил промушен с нож в сърцето, като кръвта е старателно избърсана, пише „Марица“. […]