Емидемията от коронавирус удари жестоко по бизнеса на Николина Чакърдъкова

 Заради извънредното положение са отпаднали цели 32 концерта на мегазвездата на родния фолклор и нейната дъщеря Мария, научи ПИК.

Откакто правителството поведе битка със заразата, от културните афиши отпаднаха всякакви концерти и други културни прояви.

„Карантината не ми се отрази много добре. Последният ми концерт беше 7 март в Правец. Много ми липсват сцената и хората, живият контакт с публиката. Но в крайна сметка си казах: Каквото за всички, това и за нас. За март, април и май ми отпаднаха 32 концерта. Но от най-лошото изкарах най-доброто. Преди, когато бях много уморена си казвах дали ще дойде ден да си почина, да си пошетам… И ето, че той дойде. Кротнахме се, дори в глобален аспект, като че ли планетата си почива от нас. В крайна сметка идеята е да минем с по-малко щети и жертви, ако щете. Оказа се, че можем без фризори, козметици, без многото коли…“, заяви Чакърдъкова пред Нова тв.

УДАР ПОД КРЪСТА: COVID-19 удари жестоко семейството на Николина Чакърдъкова - пропаднаха 32 концерта на народната певица

 

Дъщеря й Мария трябваше да пее в Зала 1 на НДК на 29 май. Концертът й „Младостта пее и танцува“ обаче вече има нова дата – 27 септември.

„И на мен също ми липсва много сцената. Пътуването, срещата с публиката… Всеки концерт ме зарежда позитивно, а позитивизмът го пренасям вкъщи, връщам се щастлива у дома, от което са доволни всички в семейството. Но в крайна сметка, човечеството е преживяло войни, болести, това, което ни се случва дали щеше да дойде днес, утре или след 50 години, все щеше да дойде. И си казвам, че просто ние изеглихме късата клетча, за да го изживеем. Но след него ще бъдем по-осъзнати и ще живеем живота си по доста по-стойностен начин“, призна щерката на Чакърдъкова.

Майка й допълни, че щом карантанита бъде вдигната, ще запали автобуса, ще качи танцьорите си и ще тръгнат нанякъде. „За да разпънем апаратурата и да попеем на хората!“, зарече се фолклорната звезда.

Пирин Прес

Next Post

Взривиха недостроената сграда на ИПК „Родина” на „Цариградско шосе” в София

нд апр. 26 , 2020
За контролирания взрив и организацията по провеждането му са издадени всички необходими разрешителни. Всички живущи в района са предупредени. На място ще има пожарни и линейки, предава Нова тв. Конструкцията на сградата от 17 етажа ще бъде разрушена чрез взривно вещество с дистанционен механизъм. Технологията е съвременна и се използва при взривяване […]

Pirin Press