Ето кой друг ден освен петък 13-и е опасен

Знаете ли, че освен петък 13-ти в някои испански страни смятат и вторник 13-ти ден с лош късмет. Вторник е опасен, тъй като този ден от седмицата се свързва с римския бог на войната Марс. Хората вярват, че на вторник 13-ти не трябва да се женят, да пътуват и да не оставят дома празен, пише Блиц.

Страхът от петък се корени още в християнството. Исус е разпънат на кръст в петък и оттогава този ден се счита за лош и тъжен.

13 души са присъствали на Тайната вечеря в нощта преди разпъването на Исус. Неговият предател Юда е бил 13-ият, който идва на вечеря.

За всеки месец, който започва в неделя, 13-ия ден е петък. През 2017 г. това се случва два пъти – през януари и през октомври.

Най-дългият период, в който може да няма нито един петък 13-ти е 14 месеца.

Над 60 милиона души по целия свят твърдят, че изпитват страх от петък 13-ти. Някои от тях не ходят на работа, не карат кола, дори не стават от леглото цял ден.

Сред известните личности, родени в петък 13-ти, е Маргарет Тачър, Самюъл Бекет, Фидел Кастро, Алфред Хичкок.

Пирин Прес

Next Post

Разтърсващ репортаж от Благоевград! Защо в 21 век майка и дъщеря умират от студ в дома си

нд ян. 15 , 2017
Автор и снимка П. Петрова, struma.com Зловещата, гладна и бяла смърт на Николинка и дъщеря й – инвалид, е доказателство за бездушието на институциите и на хората. Защо никой повече от 2 седмици не се сети за тези болни, но живи човешки същества?!, пита в свой репортаж struma.com. Потресаващата смърт на 67-годишната […]