Жена изпадна в клинична смърт на неделна литургия, „възкръсна“ пред свещеника след доза адреналин от ръцете на спешния медик д-р М. Корчев

Истинско чудо се случи в храма на град Рила преди дни по време на  неделната сутрешна литургия. 78-годишната Йорданка Гавраилова изпаднала в клинична смърт. Уплашените жени се развикали: „Тя почина, жената почина, няма пулс!”. За късмет наблизо бил спешният медик в Рила д-р Мирослав  Корчев, който чул виковете на уплашените жени и веднага хукнал към храма. Започнал незабавни реанимационни действия на пенсионерката Йорданка Гавраилова, а междувременно пристигнала и линейката на Спешния център.

След приложения сърдечен масаж и изкуствено дишане станало чудо, жената буквално “възкръснала” пред очите на няколкото жени, свещеника и служителки в храма, започнала да диша, жизнените й функции се възстановили. Пред репортер на “Струма” д-р Корчев разказа за случилото се:

“Бях дежурен в Спешна помощ в неделя. Някъде около 11,00 ч. чух викове на жени, идващи откъм храма, който е на метри от Спешен център. Изскочих от кабинета и за секунди бях в черквата. Пациентката беше изпаднала в клинична смърт, нямаше пулс, никакви жизнени показатели не се долавяха. Започнах веднага да й правя сърдечен масаж и по едно време видях, че помръдна палеца на едната си ръка. През това време линейката пристигна, взех адреналин от чантата, сложих й и сърцето започна да работи ритмично. Веднага закарахме Йорданка в Спешния център, поставих я на система и други медикаменти и тя се съвзе напълно. С линейката я закарахме вкъщи. Вчера ходих да я видя как е. Чувства се добре”, разказа д-р  Корчев.

По телефона 78-г. Йорданка Гавраилова заяви: “Няма как да се отблагодаря на д-р Корчев, че ме върна от оня свят. Сутринта в неделя като станах, се чувствах добре. Реших да отида на черква, докато времето не се влоши, защото тогава не мога да изляза от вкъщи. Влязох в черквата и както си му е редът, запалих свещи и седнах на един стол. Заслушах се в пеенето на свещеника, но изведнъж погледът ми се премрежи и повече нищо не си спомням какво се е случило. Приятелките ми, които бяха с мен на черква, ми разказаха след това, че съм изпаднала в клинична смърт. Нямала съм пулс, тръгнала съм си от този свят. Бързата реакция на д-р Корчев ме е върнала отново на този свят, за което съм му благодарна. Бях чувала, че много помага на хората, че едва ли не връща хората от оня свят, но, честно казано, не вярвах. Сега се уверих”, каза с вълнение Йорданка Гавраилова.

Преди да се пенсионира, тя е работила като шивачка в цех в Рила.

Struma.bg

Пирин Прес

Next Post

Какъв размер телевизор да изберем?

ср ное. 21 , 2018
Избирането на правилен размер телевизорзависи от няколко фактора – разстояние от което гледате телевизора, размер на екрана и резолюция на дисплея. Ако приемем, че гледаме телевизия от разстояние 2.2 метра, то телевизор от типа HD Ready може спокойно да е с размер до 37 инча. Ако телевизорът е с резолюция Full-HD, то размерът […]