Живописна местност над Мечкул събра миряни за Гергьовден

На Гергьовден миряни празнуват и в едноименната местност в подножието на връх Пирин. Край водоема в землището на село Мечкул за празника днес отец Яне отслужи водосвет при параклисчето, с което е белязана светата местност.

Курбан за здраве също бе осветен и раздаден на десетките, които се бяха качили до високопланинската местност да почетат Свети Георги.

Кметският наместник на Мечкул Цветанка Илчова се бе погрижила да не липсва нищо на гостите, като бяха отрупали няколко големи трапези под величествените борове в местността. Наздравици не липсваха, както и кръшни хора, които се извиваха около масите.

Жива музика и песни огласяха подножието на връх Пирин. Последната спирка в празнуваща Община Симитли на кмета Апостолов беше тази живописна местност, която не може да се сравни с нито едно кътче по света.

Пирин Прес

Next Post

Храмов празник в най-голямата църква на Св. Георги Победоносец в община Симитли

пн май 7 , 2018
Най-голямата черква, носеща името на „Св.Георги Победоносец”в община Симитли, е тази в село Черниче. Днес отбеляза своя храмов празник. Още рано сутринта в храма се стекоха десетки жители на селото, за да запалят свещица и да се помолят за здраве на своите близки и празнуващи. Тържествената света литургия бе отслужена […]