Жителите на гр. Добринище отбелязаха тържествено православния празник в памет на Светите първоапостоли Петър и Павел

На днешния ден се чества и храмовия празник на църквата “Св. Св. Петър и Павел” в града. Тържествената служба беше водена лично от Негово Високопреосвещенство Митрополит Серафим. Свещениците осветиха приготвения от вярващите курбан за здраве. Сред съгражданите си беше кметът на гр.Добринище Петър Галчев, който празнува и личен празник – имен ден.
А гости на празника бяха кметът на община Банско Иван Кадев и заместниците му Сашка Въчкова, Стойчо Баненски и Костадин Атанасов. Жителите на гр. Добринище се възползваха от възможността да поговорят лично и непринудено с общинския кмет по различни въпроси, които ги вълнуват. Иван Кадев поздрави празнуващите и пожела на имениците здраве и багополучие.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Конфискуват имотите на братя Галеви?

пн юни 29 , 2020
Дали имущество на братя Галеви и техните съпруги на стойност над 4 милиона лева ще бъде отнето в полза на държавата, ще стане ясно в края на лятото след 8-годишна съдебна одисея. Днес делото за отнемане на престъпно придобито имущество, образувано по искане на КПКОНПИ, най-сетне беше обявено за решаване […]