Жителите на петричкото село Първомай в паника!

Тревожен сигнал подаде до Struma.com жител на петричкото село Първомай. В него читателят съобщава с тревога за опасността някой да пострада от свободно разхождащо се огромно куче, което дебне жертви.

Ето сигналът:

Жител съм на петричкото село Първомай, всяка сутрин на път за работа точно към парка в началото на селото виждам ежедневно голямо куче подобно на вълк. За втори път кучето се опита да ми се нахвърли освирепяло, добре че мина кола и то избяга.

Днес станах неволен свидетел сутринта към 07 ч. как голямото и страшно куче подобно на вълк се затича към една жена на средна възраст, която се движеше пеша по главната улица, тази жена я спаси един възрастен човек, който се намеси и изгони с камъни освирепялото куче. Питам се къде са органите на реда? Мисля че кметът господин Стоян Стойчев, трябва да вземе спешни мерки, защото не може да се страхуваме да се движим в селото ни. Всяка сутрин и вечер се движат ученици, учители и работници.

Предполагам че това куче е на някой собственик, който нарочно го пуска и трябва да бъде санкциониран, защото ако това куче не дай Боже разкъса човек какво правим след това?! Ние хората от простотия ще се самоунищожим. Трябва да се сложи ред в селото и на всякъде всички кучета да бъдат затваряни по домовете си, да няма разхождащи се без стопани кучета.

Доста често съм ставал неволен свидетел как посред бял ден глутници от кучета се разхождат по селото и не се предприемат никакви мерки, това е крайно неразумно да пострадат невинни хора. Живеем в 21 век, не е разумно да има такива неща, който иска да отглежда кучета да си ги държи в дома му или извън селото на някой безлюден чукар или вила.

Веднага след сигнала потърсихме за коментар кметът на селото Ст. Стойчев:

„Бях информиран за озверяло куче през изминалата седмица, разхождащо се в селото и превантивно взех мерки. Уведомих и Община Петрич за проблема и от там веднага реагираха. В понеделник специален екип от Банско дойде и прибра десет бездомни кучета, които до колкото знам ще бъдат прибрани и кастрирани в приют. Сред тях имаше 2 или 3, които са агресивни, но това куче, от което жители на селото се оплакаха не го открихме. Аз не съм го виждал това куче и не знам всъщност кое е.

Тази сутрин директорът на училището в селото ми сигнализира, че е видял агресивното куче в района на училището и детската градина. Днес пак ще звънна на специализирания екип да дойде и да се опитаме да го приберем. Надявам се да го открием, за да избегнем каквито и да било инциденти.“ – заяви той.

Пирин Прес

Next Post

Окончателно: Лятото роумингът в ЕС отпада

ср февр. 1 , 2017
Постигнато е окончателно споразумение между правителствата и институциите на ЕС по техническите условия за отпадане на роуминг таксите от това лято, съобщи Малтийското ротационно председателство, цитирано от „Трафик Нюз“. Евродепутатите и представителите на държавите-членки, съвместно с ЕК, се договориха в нощта срещу сряда за реформа в цените, по които мобилните […]