Задържаха мъж за въоръжен грабеж във Велинград

Мъж, извършил въоръжен грабеж е установен и задържан от служителите на група „Криминална полиция“ при РУ-Велинград, съобщи МВР.

Дръзкото престъпление било извършено в последния ден на януари. Тогава маскиран с качулка и маска мъж влязъл в хранителен магазин близо до болницата във Велинград, заплашил продавачката с нож и за броени секунди успял да отмъкне оборота на търговския обект, който бил над 800 лева.

След получаването на сигнала за случилото се, на място били насочени дежурни автопатрули при полицейското управление във Велинград. Бързо бил заграден близкият периметър около местопрестъплението, но грабителят успял да избяга и да се укрие. Извършен е щателен оглед, а за работата по случая бил сформиран екип от криминалисти, полицейски инспектори, експерт и разследващ полицай.

След няколкодневна работа органите на реда попаднали в дирите на извършителя – 25-годишен велинградчанин. Спрямо него се води досъдебно производство.

Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Пирин Прес

Next Post

Кукери прогониха злите сили от курорта Семково

сб февр. 8 , 2020
Кукери прогониха злите сили от курорта Семково по време на зимния празник, организиран от община Белица. Специално за зимния празник, кукери със страшни маски прогониха злите духове от планинския курорт- Семково. Те танцуваха за късмет, плодородие и благоденствие и прогониха злите духове от именития курорт, Песен за Семково огласи величествената […]