Задържаха товарен микробус, незаконно транспортиращ дърва и управляван от ловен надзирател от „ДЛС Дикчан”

Товарен микробус „Мерцедес”, незаконно транспортиращ дърва и управляван от ловен надзирател от Държавно ловно стопанство „Дикчан”, е задържан снощи в 21.50 часа близо до сатовчанското село Вълкосел, съобщиха от пресцентъра на ЮЗДП.

Нарушението е разкрито след установени липси на дърва за огрев от временен склад и предприети действия от страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП.При съвместната проверка снощи служители от ДЛС Дикчан” и Гранична полиция в Гоце Делчев задържат превозното средство.

Водач на буса е Мехмед Джамалов Бошнаков от село Плетена, ловен надзирател в стопанството, който транспортира незаконно 4 кубически метра иглолистни дърва за огрев.

Дървесината е без превозен билет, не е маркирана с контролна горска марка и е без пластини с идентификационен номер.Проверяващите съставят протокол за нарушението, с който е разпоредено задържането на микробуса и откраднатата дървесина.

Пирин Прес

Next Post

При разкопки за метрото откриха авиационна бомба

ср окт. 24 , 2018
При строителни работи за третия лъч на метрото в столицата бе открита стара невзривена авиационна бомба. Тя е била открита в изкопа на бъдещата подземна железница, в близост до Военна академия. Снарядът е останал от англо-американските бомбардировки над София през Втората световна война. Заради находката районът бе отцепен, а учениците […]