Заев за гръцка телевизия: Присвоявахме чужда история

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю за гръцката телевизия Алфа, че македонците са присвоявали световна, балканска и чужда история, съобщават македонските медии.

„Опитът ни нашата история да се промени с взимането на световна, балканска и чужда /история/, като при това не държахме сметка как това виляе на нашите съседи, доведе дотам буквално да бъдем скарани с почти всичките си съседи. По този начин се затвориха всички процеси в европейската ни интеграция и интеграцията в НАТО“, каза Заев, цитиран от мвакедонския портал А1он и БТА.

Изявлението му предизвикаха силни реакции в Северна Македония, гражданите обвиниха Заев, че е казал това, за да „подмаже“ на съседите.

В интервюто за Алфа Заев говори и за точките в Преспанското споразумение, които уреждат статута на македонския език и славянския произход на македонския народ.

Пирин Прес

Next Post

Община Разлог ще отбележи 116 години от Илинденско-Преображенското въстание

пн юли 22 , 2019
На 2-ри август се навършват 116 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, връхна точка в порива към свобода на сънародниците ни от Македония и Одринско, които остават в пределите на Османската империя. По този повод на 02.08.2019 (петък) от 11:30 ч. ще се проведе ритуал по полагане на венци и […]