Запалил се е локомотив на влака, пътуващ от София за Горна Оряховица

Запалил се е локомотив на влака, пътуващ от София за Горна Оряховица, след гара „Роман“.

От БДЖ съобщиха, че бързият влак престоява в участъка между гарите Роман и Кунино. Около 19:50 ч. локомотивната бригада на бързия влак, пътуващ от София за Горна Оряховица, забелязва дим, излизащ от машинното отделение на локомотива.

Машинистите своевременно са предприели действия за спиране на влака, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства.
Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

В пътническата композиция пътували около 300 пътника, които са изведени на разстояние от влака със съдействието на превозния персонал поради съображения за сигурност. От гара Мездра е осигурен друг локомотив, който да обслужи влака.

Пирин Прес

Next Post

Кметът Владимир Москов: Желая на всички ученици, учители и творци здраве, сили и заслужена гордост

пт май 24 , 2019
Честит 24 май – Ден на славянската писменост и българската просвета и култура! На всички учители, дейци на културата и просветители в община Гоце Делчев желая здраве, успехи и да продължават да пазят така всеотдайно българския дух! На абитуриентите – много сили, амбиция и късмет! Нека пазим нашата духовност и […]