Заради очаквания пик на коронавируса променят брифингите на Оперативния щаб

Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Вместо на досегашните два брифинга дневно,Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Следете на живо предстоящият брифинг днес от 17 ч. Началникът на щаба ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски ще изнесе последните данни за разпространението на коронавируса у нас. Досега заболелите у нас са 312. Жертвите вече са четири.

Novini.bg

Пирин Прес

Next Post

Гърция обмисля да затвори вътрешните летищата, към островите пътуват само местни жители

сб мар. 28 , 2020
Гръцкото правителство обмисля вариант за пълно запечатване на летищата в страната, за да се предотврати разпространението на коронавирус. „Този сценарий е отворен. Полетите от държави с висока степен на заболяемост вече са забранени, но полети все още има като цяло. Вече 6 500 души пристигнали от чужбина са под карантина. Това […]