За ангелите в бели престилки – д-р Ваня Крънчева от в МБЛ – Разлог

Казват, че има ангели чиято цел е да помагат на хората. Излъчването им е магнетично и веднага те карат да се влюбиш в тях щом те погледнат. Такъв ангел е д-р Ваня Крънчева от в МБЛ – Разлог.
Преди години и на мен, както вероятно и на много други хора в определен етап от живота, ми се наложи да постъпя за лечение в районната болница. Тогава за първи път се срещнах с д-р Крънчева – Пневмолог и фитизиотерапевт в МБЛ – Разлог . Красивата физически лекарка, освен че се оказа абсолютен специалист в своята област, но и човек с голямо сърце и душа. Това мое мнение сподели и известният лекар от Добринище, д-р Златев, който днес не е между живите . Д-р Златев, повече от 20 години ръководеше Клиниката по неспецифични белодробни болести към СБАЛББ „Св. София“. Специализирал е в Русия, Швеция и Англия, бил изпълнителен директор на Александровска болница.
В една от срещите ми с него по онова време след направения ми преглед д-р Златев сподели: „Госпожо вие сте попаднали на един от най-добрите специалисти в разложката болница. Приложеното ви лечение е абсолютно правилно за това при вас всичко е точно. Спокоен съм, че в нашия край имаме отличен пневмолог “.
Не искам да звучи клиширано, но винаги съм мислила, че преди да бъдеш добър лекар, трябва да бъдеш добър човек. Именно в такава светлина видях д-р Ваня Крънчева – изключително внимателна, посрещаща своите пациенти с топъл поглед, пълен с разбиране към тяхната болка. Търпелива към всеки един пациент с човешка грижа, топлина и съпричастие.
Д-р Крънчева е изключително слънчев, земен и добър човек, който въпреки голямата си ерудиция на лекар-специалист и въпреки постигнатото не проявява никакви нотки на възгордяване и големеене. Това усещане се потвърди отново преди няколко седмици, когато мои колеги попаднаха в болницата с положителни проби за COVID-19. Всички бяхме силно разтревожени от случилото се, затова се налагаше да държа всеки ден връзка с нея, дори по няколко пъти в деня за да се информираме за състоянието им. Никога няма да забравя за вниманието и загрижеността в отговорите и относно здравословното състояние на своите пациенти от Белица. За това, че въпреки отговорната и натоварена работа, намираше време и с ангелският си глас, надълго и в детайли обясняваше за лечението, което прилагат с младият и колега д-р Радев и екипа в отделението. И винаги разговора ни завършваше с думите: “ Спокойно, всичко ще е наред !“.
Днес, нашите скъпи приятели и колеги вече са си вкъщи, но рицарите в бели престилки, облечени в специални защитни костюми и маски от вътрешното отделение на МБЛ – Разлог, никога няма да бъдат забравени от своите пациенти и от нас кметът на Община Белица Радослав Ревански и моя милост, за усилията, вниманието и грижите положени по време на лечението им.
Знаем, че написаното не е достатъчно, за да изразим благодарността и възхищението на Вашите пациенти и нашата благодарност за стореното, мили хора!
Вие наистина се оказахте бойци на фронта! Респект към Вас д-р Крънчева и д-р Радев! Респект за професионализма и геройството ! Поздравления към целия екип на вътрешно отделение на МБЛ-Разлог!
Благодарим за всеотдайността, загрижеността, за това животът на нашите колеги да продължи и след тази пандемия!
Пазете се! Бъдете здрави!

 

Мая Падарева

Пирин Прес

Next Post

Акция по почистване на битови отпадъци на река река Места, край разложкото село Елешница, се проведе на 30 май

пн юни 1 , 2020
Благодарение на усилията на местните жители, от тоновете пластмаса в района вече няма и следа. Преди броени дни, Община Разлог се зае с изчистването на коритото на реката. Този път, Община Разлог изпрати техника на база предписанията от Басейнова дирекция и отново се включи в акцията. Желанието на хората бе […]