За пета година зимен празник „Белица – Семково“ 2020 се организира и провежда под патронажа на кметът на Община Белица Радослав Ревански

Чудесно настроение, много емоции в прекрасен зимен ден, ще съпреживеят любителите на българската народна песен, представена от Мария и Магдалена Филатови.

Със своето откровение „ Без любов не се живее“, с прекрасната мелодия на Македонския край и с танцова група „Накит“ сестри Филатови ще завладеят сърцата на млади и стари.
Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове от първият планински курорт в България – Семково, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие. Вярва се, че колкото повече „удари” получиш от маскираните кукери, толкова по-надалеч ще стои злото от теб.
Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ ще представи местния и пирински фолклор.
Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом.


За учащата се младеж във всички училища от общината на 13.01.2020 стартират конкурсите за есе и рисунка посветени на именития планински курорт с тема „Семково през погледа ми“ . Творчеството на младите таланти ще се приема до 31.01.2020 в читалище „Георги Тодоров 1885 – Белица.

В конкурса за есе право на участие имат ученици от гимназиалния етап – VIII – XII клас.
В конкурса за рисунка право на участие имат учениците от прогимназиалния етап – V – VII клас.
За първите места в конкурсите за есе и рисунка Община Белица е осигурила атрактивни награди .Участниците в ски слалома ще се борят за призовите три места.
Кметът на Община Белица приканва любителите на ски спорта от Благоевградски регион за участие в ски слалома в зимен празник „Белица –Семково“ 2020.
Желаещите могат да се запишат в местното читалище или да се обадят на тел. 07444/2227, GSM 0885006891

Пирин Прес

Next Post

Микаела Шифрин спечели спускането в Банско

пт ян. 24 , 2020
Голямата звезда на алпийските ски Микаела Шифрин демонстрира класата си и спечели по убедителен начин спускането в Банско от Световната купа по ски алпийски дисциплини, предаде БГНЕС. 24-годишната американка, която по принцип е специалист в малко по-техничните дисциплини, бе много бърза по писта “Алберто Томба” на Бъндеришка поляна, завършвайки с […]