Здравни инспектори от Благоевград протестират заради ниски заплати

Здравни инспектори от Регионалната здравна инспекция в Благоевград днес поставиха стикери с надпис „Протест“ на реверите си, заради ниските си заплати. Те настояват достойно заплащане на труда им и са категорични, че месечните им възнаграждения не са променяни от десет години.

„Имам 15 години стаж в здравната инспекция в Благоевград. Чисто получавам едва 513 лева месечно, което почти като минималната работна заплата. В същото време работата ни е отговорна и включва голям брой дейности“, заяви Надя Гогова, служител в РЗИ.

„Инициативата за протеста тръгна от нас, много наши колеги в страната я подеха, някои ще протестират ефективно”, споделиха простестиращите здравни инспектори от Благоевград.

Те са получили уверение от ръководството на РЗИ-Благоевград, че ще получат 18% увеличение на заплатите с мартенските си заплати. Не е много, но се надяваме, че това е началото към признанието и уважението на държавата към нашия труд. Ние точно това искаме – достойно заплащане”, увериха служителите.

Всички протестиращи са категорични, че си запазват правото на ефективни протестни действия, ако не получат обещаното увеличение на месечните си възнаграждения.

Пирин Прес

Next Post

Предават на съд измамник от Петрич, обещавал постове и услуги срещу пари

чт мар. 15 , 2018
Районна прокуратура – Петрич внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Георги Ц. за набавяне на имотна облага чрез въвеждане в заблуждение на различни граждани. През 2015 г. обвиняемият Ц. провел няколко лични срещи с И.И., като го убедил, че ще участва в търг за закупуване на общински имот, […]