Земеделците в Гърция заплашват да блокират националния път Солун – Атина

Земеделските производители в Лариса, централна Гърция, планират да изкарат тракторите си на кръстовището Платикамбос на националния път Атина-Солун в понеделник в знак на протест срещу цените на памука, които според тях са твърде ниски, за да покрият производствените разходи, пише е-Kathimerini.

Стопаните настояват за среща с министъра на земеделието и храните Макис Воридис, за да обсъдят техните оплаквания.

В изявление, публикувано в събота, базираната в Лариса федерация на земеделските профсъюзи заяви, че цените са с 20 процента по-ниски от миналата година.

Това, което искат фермерите, е цена, „която отразява отличното качество на памука, покрива производствените им разходи и осигурява устойчив доход за покриване на техните нужди“, се казва в изявлението.

Пирин Прес

Next Post

Велокрос „Добринище”, по случай празника на града

сб сеп. 21 , 2019
Днес, ден преди празника на града, от центъра на Добринище официално беше даден старта на традиционния Велокрос, на който основен спонсор е Община Банско. Тази година организаторите от велоклуба решиха състезанието да бъде с опознавателен характер. На участниците бяха предложени маршрути с различна сложност, съобразени с възможности и възраст, всички […]