Земеделците готвят протест

Земеделци подготвят национален протест на 3 април. Повод за недоволството им е готвеният Законопроект за административно регулиране на икономически дейности. Целта му е да се пребори сивата икономика и контрабандата с горива, съобщава БНТ.

В така предложеният вариант фермерите ще бъдат принудени да зареждат на масовите бензиностанции, а не във ведомствените както е сега.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите излязоха с декларация и поискаха депутатите да изключат земеделските производители от обхвата на закона.

Заявяват и че са против контрабандата с горива. Ако до 3 април не бъдат чути – ще излязат на протест – ще зареждат тракторите си на масовите бензиностанции, което ще доведе до тапи по всички пътища в страната.

 

Автор: ПИК

Пирин Прес

Next Post

Екатерина Захариева обясни извикването на посланика ни в Русия

ср мар. 28 , 2018
Извикването на посланика ни в Русия Бойко Коцев за консултации е нормална дипломатическа практика и няма нищо необичайно в нея. Това коментира в Претория вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод решението на премиера Бойко Борисов да извика в България посланика ни в Русия Бойко Коцев за […]