Златното момче на Гоце Делчев се завръща с още един медал по химия

Още един медал добави към колекцията си от постижения златното момче на Гоце Делчев – Кръстьо Драгинов.
Вчера той се завърна от Тайланд, където беше част от българския отбор в 49-та Международна олимпиада по химия. Младите българи спечелиха един златен и три бронзови медала. Единият от бронзовите медали е на завършилия тази година ПМГ “Яне Сандански” и бъдещ студент по медицина Кръстьо Драгинов.

Златният медал е завоюван от Петър Христов – ученик в XI клас на СМГ „Паисий Хилендарски“. Другите бронзови медалисти са Весела Механджиева и Кристина Костадинова, ученички в XII клас на Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“.

Ръководители на отбора са доц. д-р Донка Ташева и доц. д-р Пенка Василева от Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски”. Особено щастлива от поредния успех на Кръстьо е преподавателката му по химия Марияна Карамитева.

Пирин Прес

Next Post

Чужденци превземат Рила

пн юли 17 , 2017
Чужденци – от китайци, японци до сингапурци и пр., катерят по Рила, казаха кюстендилски туристи, минали по маршрута от хижа „Иван Вазов“ до Рилския манастир през уикенда. Група от около 40 нахъсани азиатци поела към хижа Иван Вазов, на 2300 м. в събота. Личало си, че не са печени планинари, а повече от […]