Зоран Миланович официално е новият президент на Хърватия

Зоран Миланович официално е новият президент на Хърватия, информира МИА. Той положи клетва и обеща да изпълнява съвестно и отговорно задълженията си. Миланович положи клетва на малка церемония в президентския дворец Пантовчак, в присъствието на семейството си, на бившия вече президент Колинда Грабар-Китарович, премиера Пленкович и председателя на парламента, пише Булнюз.

В речта си Миланович каза, че по време на мандата си ще работи за обединението на цяла Хърватия и че ще изгради добри отношения преди всичко със съседните държави. Той също така подчерта необходимостта от насърчаване на демокрацията. „Независимостта на медиите, съдебната система и научната общественост е от решаващо значение в борбата против тиранията. Нашата цел е никой гражданин да не се чувства изключен от обществото“, каза Миланович. Той е петият президент на независима Хърватия.

Пирин Прес

Next Post

Българка изчезна на остров Родос

вт февр. 18 , 2020
64-годишната Станка Мавродиева е в неизвестност от 28 януари. Изчезнала е на остров Родос, където е живяла и работила през последните години. Дрехите на жената са намерени на брега на морето. Водолази са проверявали района, където се предполага, че може да се намира българката, но тяло не е открито. Полицията […]