ИДИЛ – разгромена, освободиха окупираните райони

Групировката „Ислямска държава“ вече е победена в Сирия. Последната, решаваща офанзива срещу джихадистите, е приключила с победа.  Пет години, след като „халифатът“ бе обявен, той вече не съществува.  Това съобщи Fox, като цитира източници сред местните хора в Багуз, последното селище, което трябваше да бъде отвоювано от групировката.

Според тях, военните вече свалят черните знамена на ДАЕШ. Тече прочистване на района.  Не се съобщава за заловени командири сред джихадистките бойци.
Все още обаче официална информация няма. Очаква се такова да бъде дадено.  От месеци се твърдеше, че групировката вече е загубила териториите си в страната и е пред разгром.  Противоречиви обаче бяха информациите на различните страни кога точно ще бъде обявена окончателната победа.  ДАЕШ управлява територии, населявани от 8 млн. души.  Войната в Сирия коства живота на 370 000 дши от 2011 година насам. Милиони избягаха от страната.

Пирин Прес

Next Post

Под наслов „Защо ски бягане“ се проведе открит урок на Бъндеришка поляна

пт мар. 22 , 2019
Под наслов „Защо ски бягане“ се проведе открит урок на Бъндеришка поляна, организиран от треньорите на ски клуб Банско. В него се включиха учениците и учителите от НУ „Св. Паисий Хилендарски” и СУ „Неофит Рилски“. Урокът започна с представяне на нашите шампиони и техните постижения. Децата се запознаха с шампионката […]