Извънредни мерки на пътната полиция в Гърция

Извънредни мерки по контрол на трафика са въведени от пътната полиция в Гърция от днес. Гърците масово пътуват по родните си места за празниците преди началото на Великденските пости.Засилен е трафикът по цялата пътна мрежа на Гърция. От днес влезе в сила забрана за движение на товарни автомобили, за да се облекчи трафикът на леките коли. Забраната е валидна и в понеделник, съобщи БНР.

Извънредни екипи на полицията проверяват водачите масово за нарушения.

Гърците пътуват към родните си места, за да спазят традицията за неделя на прошката или Сирни Заговезни. Понеделник е почивен ден. Отбелязва се Чист понеделник и началото на Великденските пости.

Министерството на здравеопазването разпореди пълна забрана на традиционните карнавали в Ксанти и Патрапоради заплаха от разпространение на коронавируса. Нарушителите се арестуват.

Отменени са всички масови събирания на хора по празниците.

Във връзка с началото на постите от Съюза на потребителите съобщават да се пазаруват морски дарове само от лицензирани магазини.

Пирин Прес

Next Post

Най-екзотичният плаж на Гърция е близо до България

сб февр. 29 , 2020
Тигания дълго време беше известен само на малцина познавачи. И тази година Гърция е една от най-търсените летни дестинации. Въпреки това за тези, които са склонни да чуват познат език наоколо, има плаж, на който ще се чувстват сякаш се намират в далечна и екзотична земя. Считан от мнозина за […]