Извънредно заседание на правителството

Заседание на правителството в 09:00 часа тази сутрин. Министрите ще разглеждат проект на Закон за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.  Вероятно става дума за проект, който да въведе фигурата на независими прокурор, който ще може да разследва главния обвинител, ако той извърши престъпление.

Извънредно заседание ще проведе Министерският съвет днес. Поводът е ново обсъждане на проекта на закон за допълнение на наказателно-процесуалния кодекс, стана ясно от прессъобщение на правителството.

Това се налага след забележки на Комитета на министрите към Съвета на Европа и Венецианската комисия коментираха проектозакона, откъдето бяха изразени резерви за проекта, касаещ липсата на достатъчен контрол върху прокуратурата.

Тази седмица и главният прокурор Сотир Цацаров и бъдещият му заместник Иван Гешев бяха в Брюксел. Към тях имаше отправени питания за работата на прокуратурата.

Пирин Прес

Next Post

По-скъп ток от 1 юли

сб дек. 7 , 2019
От 1 юли догодина част от регулираната цена на електроенергията за бита и малките предприятия вече ще се формира на пазарен принцип. Това означава, че битовите потребители ще трябва да избират доставчик на електроенергия, а цената вече няма да е определена от Комисията за енергийно и водно регулиране, както досега, а ще е пазарна, обясни пред “Труд” енергийният експерт проф. Атанас Тасев. […]