Изложба „Водата е живот” откриха в НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев

В Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, град Гоце Делчев днес бе открита изложба – конкурс на тема „Водата е живот“. Инициативата е по случай Международния ден на водата – 22 март и инициирана от Методическо обединение по природни науки,екология и физическо възпитание и спорт.

Красиви пластики, рисунки и фотографии на ученици от елитното училище бяха изложени от днес в неврокопската гимназия „Димитър Талев“, като целта е младите хора да покажат отношението си към водата, като едно от условията за живот. При откриването на изложбата направи впечатление, че възпитаниците на НПГ си оспорват първите места в конкурса с природозащитници, които могат да ценят даденото ни от природата.

Днес всички присъствали на откриването и посетили изложбата, имаха възможността да гласуват за експоната, който им допада най-много, а спечелилите най-голям брой точки се класират за участие в Националния конкурс „Водата е живот“, обявен от Национален ученически екопарламент София, съобщиха организаторите.

Пирин Прес

Next Post

С 2 млн. правят световна базата "Белмекен"

сб мар. 12 , 2016
Само след няколко месеца Белмекен ще се превърне в рай за подготовка на футболни отбори и на елитни лекоатлети. Веднага след стопяването на снеговете ще стартира реконструкция на терена и осветлението на стадиона във високопланинската база. Необходимата сума от 1 млн. лв. е дарение от собственика на футболния шампион „Лудогорец“ […]