Изложба, озаглавена „Мъртви легенди“ в Кюстендил

Изложба, озаглавена „Мъртви легенди“, вкоято са показани лицата на личности, превънали се в икони на своето време и гилдия, е подредена във фоайето на общинския театър в Кюстендил. Експозицията включва 27 графики на световноизвестни личности – Стив Джобс, Мерилин Монро, Арета Франклин, Фреди Меркюри, Фрида Кало, Чарли Чаплин, Дейвид Бауи, Кофи Анан.

Изложбата е артистичен проект, който събира в едно лицата на 27 души, чийто живот е оставил ярка следа в съзнанието на хората и най-вече в съзнанието на двамата автори на изложбата – Тина Чаова и Йордан Георгиев.

Изпълнени с черен молив върху картон, портретите създават усещането за възпоменателен мемориал. Графичните изображения засилват усещането за непреходност и увеличават контраста на изложбата, заложен в името й.

„Мъртви легенди“ е младежки бунтарски оксиморон, търсещ отговор на провокативните въпроси – „Може ли една легенда да бъде мъртва“, „Дали смъртта е задължително условие на легендарността“, каза при откриването Евгени Серафимов, художник и педагог.

Пирин Прес

Next Post

Изследват безплатно за СПИН в Сандански

пн сеп. 3 , 2018
Регионална здравна инспекция – Благоевград ще проведе на територията на град Сандански безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН с бързи тестове, както и изследване със Смок лайзер за отровните газове в кръвта и белия дроб. Изследванията ще се извършат в Мобилен медицински кабинет на 05.09.2018 г. /сряда/ от […]